Frågor & svar

Hur fungerar akupunktur och akupressur?

Enligt kinesisk medicin kan dessa terapier reglera en störd balans i kroppens energirörelser som gett upphov till olika fysiska eller psykiska symptom.

Västerländsk forskning har visat att akupunktur verkar via hormon-,nerv-,och cirkulationssystem. Nålarna stimulerar nervtrådar i hud och muskler, kemiska transmittersubstanser frigörs, som hjälper till att överföra impulser i hjärna och nervsystem. Det frigörs även endorfiner, det kroppsegna ”morfinet”,som har en smärtstillande effekt.Troligen samverkar olika nivåer i centrala nervsystemet till att skapa akupunkturens läkande kraft.

Är nålarna som används i akupunktur rena?

Ja, vi använder enbart sterila engångsnålar av rostfritt stål.

Gör det ont att få akupunktur?

Nålarna är mycket tunna ,så vanligtvis känner man inte mycket av själva sticket. Det kan sticka till lite lätt, kännas som en änkestöt eller som en liten pirrande känsla. Tycker man inte om nålar kan akupressur vara ett bra alternativ.

Hur många gånger behöver jag få behandling?

Antalet behandlingar varierar från person till person.Ju längre tid man har haft sina symptom desto fler behandlingar behöver man. Vid vissa akuta problem kan det räcka med en till två behandlingar. Efter behandling med akupunktur/akupressur känner patienten sig ofta lugn och avslappnad.

Fler frågor?

Kontakta oss så berättar vi mer!